|
Чи потрібні промислові вентилятори у фарбувальному цеху?
|
|
| 1702_dimas_24 | Дата: Пятница, 22-Авг-25, 14:28 | Сообщение # 1 |
|
Новичок
Статус: Offline
| Привіт! У нас є фарбувальний цех, де працюють кілька людей. Ми користуємося стандартною витяжкою, але відчувається, що повітря все одно забруднене парами фарби та розчинників. Почав замислюватися про встановлення промислових вентиляторів. Чи є сенс витрачатися на таке обладнання, чи краще вдосконалити витяжну систему? Мене цікавить, наскільки вони реально покращують якість повітря і чи не буде це надто дорогим у експлуатації. Також чи є моделі, які спеціально створені для агресивного середовища, де є хімічні речовини?
|
| |
| |
| vlad0211v | Дата: Пятница, 22-Авг-25, 19:28 | Сообщение # 2 |
|
Новичок
| У фарбувальному цеху промисловий вентилятор – це не розкіш, а необхідність. Стандартна витяжка часто не справляється з парами розчинників, а їх накопичення може бути небезпечним для здоров’я працівників. Центробіжні вентилятори добре підходять для таких умов, бо вони створюють високий тиск і можуть ефективно видаляти шкідливі домішки з приміщення. Багато сучасних моделей мають корпуси зі спеціальних матеріалів, стійких до хімічних випарів. Щодо вартості експлуатації – автоматизовані системи дозволяють значно зекономити електроенергію. Рекомендую подивитися асортимент на ventilator.ua , де є рішення саме для агресивного середовища. Якість повітря суттєво покращується, а умови роботи стають безпечнішими.
|
| |
| |
| b85000742 | Дата: Суббота, 23-Авг-25, 15:46 | Сообщение # 3 |
|
Новичок
| Я згоден, але варто врахувати ще й правильну організацію повітрообміну. Важливо, щоб потоки повітря були спрямовані так, аби не створювати завихрень, які можуть переносити шкідливі пари на людей.
|
| |
| |