З якої тканини краще обирати вишиванку для дівчинки?
|
|
cocacola | Дата: Воскресенье, 11-Май-25, 17:33 | Сообщение # 1 |
Новичок
Статус: Offline
| Цікавить думка досвідчених батьків, з якої тканини краще обирати вишиванку для дівчинки? Дуже хочеться, щоб річ була не тільки красивою, а й зручною — щоб не парила, не подразнювала шкіру, добре тримала форму після прання. Не впевнена, чи варто брати щось традиційне, як-от льон, чи краще звернути увагу на сучасні тканини, які м’якші, з еластаном або з додаванням бавовни. Хочеться, щоб вишиванка підійшла і для школи, і на свято.
|
|
| |
akhamsa | Дата: Воскресенье, 11-Май-25, 17:33 | Сообщение # 2 |
Участник
| Моя донька носить вишиванку з натурального льону, і я можу сказати, що це справді дуже гарний вибір. Так, тканина трохи жорсткіша на дотик, але після кількох прань стає приємнішою. Найголовніше — вона дихає, дитина не потіє навіть у спеку. До того ж, виглядає дуже стильно і автентично. Якщо носити під майку, то взагалі жодного дискомфорту. Для мене головне було — щоб не викликало алергії чи подразнення, а з цим усе добре. Досі виглядає, як нова.
|
|
| |
biteh | Дата: Воскресенье, 11-Май-25, 17:34 | Сообщение # 3 |
Новичок
| Я би порадила звернути увагу на вишиванки з домотканого полотна або бавовняної тканини. У нас є одна така — м’яка, легка, виглядає дуже ніжно, а головне — дитина не скаржиться, що щось колеться чи натирає. Навіть після активних ігор у садочку тканина залишається охайною. Колір тримається добре, вишивка не втрачає вигляду. На відміну від синтетики, така тканина дає змогу шкірі дихати.
|
|
| |
bolshechem_zhizn | Дата: Воскресенье, 11-Май-25, 17:34 | Сообщение # 4 |
Участник
| Я довго шукала варіант вишитої блузки для доньки, щоб і гарна була, і зручною залишалась протягом усього дня. В результаті купувала вишиту блузку для дівчинки https://kram.kr.ua/divchata/ в інтернет-крамниці Крамія. Сподобалося те, що в описі чітко вказані склад тканини і рекомендації з догляду. Обрали модель з натуральної бавовни — дуже ніжна до тіла, і при цьому не виглядає простою. Донька була у захваті — і на святі виглядала як справжня україночка, і бігала цілий день без жодного дискомфорту. Після прання блузка не деформувалась, вишивка залишилась яскравою. Для мене це важливо, бо не люблю, коли річ втрачає вигляд після одного виходу. Щиро рекомендую бавовняну або лляну тканину — і гарно, і зручно.
|
|
| |