| olenasolovey155 | Дата: Вторник, Сегодня, 05:04 | Сообщение # 1 |
|
Новичок
Статус: Offline
| Замість усіх цих ізотоніків з барвниками, ароматизаторами і купою зайвого цукру я просто беру звичайну натуральну кокосову воду https://zdorovoshop.com/napitki/voda-kokosovaya/. Там калій у пристойній кількості, є електроліти (магній, трохи натрію, кальцій), все природне — без хімії. Смак спочатку специфічний: такий трохи солодкувато-горіховий, не всім одразу заходить. Я звикав приблизно тижнів два. Спочатку пив невеликими ковтками, потім уже нормально. Зараз взагалі без проблем. Головне правило — пити саме холодну. Холодна вона набагато приємніша, свіжа і краще втамовує спрагу після залу. Плюси для мене очевидні:
немає штучних барвників і консервантів; менше цукру, ніж у більшості спортивних напоїв; добре відновлює калій, який активно витрачається під час інтенсивних тренувань; легка і не обтяжує шлунок.
Звісно, якщо тренування дуже тривалі і з сильним потовиділенням, одного тільки калію може бути недостатньо (натрію в кокосовій воді менше, ніж у класичних ізотоніках). Але для звичайних силових/функціональних тренувань або кардіо середньої інтенсивності — відмінний варіант. Хто теж переходив з ізотоніків на кокосову воду — діліться враженнями, як швидко звикли до смаку?
|
| |
| |